Stokrotka Magazyn

Tosty na słodko

Tosty na słodko

  • Czas: 10 minut
  • Porcje: 2 porcje

Składniki

  • 4 tosty
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • pół łyżeczki cukru waniliowego
  • miód
  • ulubiony biały serek
  • ulubione owoce
  • do posypania: orzechy, siemię lniane, czarnuszka, migdały

Przygotowanie

Owoce myjemy, obieramy i kroimy w mniejsze cząstki. Nasiona lub orzechy prażymy na suchej patelni. Miksujemy jajka z mlekiem i cukrem waniliowym, namaczamy w powstałej masie tosty i smażymy ok. 3 minut z każdej strony na złoty kolor. Podajemy tosty z serkiem lub owocami, polane miodem, posypane dodatkami.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.