Tacos z pieczonym kalafiorem

  • Czas: 40 minut
  • Trudność:
  • Porcje: 4

Składniki

  • opakowanie tortilli
  • mały kalafior
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek natki pietruszki
  • 250 g żółtych pomidorków koktajlowych
  • czerwona cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

1. Piekarnik nagrzewamy do 220°C. Kalafior kroimy na niewielkie różyczki, mieszamy z 4 łyżkami oliwy, solą i pieprzem. Pieczemy na blasze do pieczenia przez 25-35 minut na złotobrązowy kolor.
2. Rzodkiewki kroimy w plasterki, pomidorki przekrawamy na pół, cebulę siekamy w drobne wiórki. Z natki pietruszki odcinamy całe listki.
3. Na tortilli układamy ulubione dodatki. Podajemy z sosem czosnkowym na bazie jogurtu lub sosem pomidorowym.