Stokrotka Magazyn

Owsiane batoniki z bakaliami i miodem

Owsiane batoniki z bakaliami i miodem

  • Czas: 80 minut
  • Porcje: około 12 szt.

Składniki

  • 150 g płatków owsianych
  • 100 g suszonych owoców: daktyli, fig, rodzynek lub żurawiny
  • 30 g ulubionych orzechów
  • 2 łyżki miodu
  • 100 ml wody lub mleka

Przygotowanie

1. Do rondla wlewamy mleko i podgrzewamy, dodajemy płatki owsiane.
2. Orzechy i bakalie siekamy, po czym wrzucamy je do rondelka, mieszamy i słodzimy miodem.
3. Masę wylewamy na blachę i suszymy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 100˚C. Nim wystygnie, kroimy w ją w prostokąty, tworząc batoniki.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.