Stokrotka Magazyn

Tarta z warzywami

Tarta z warzywami

Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy ciastem. Ciasto podpiekamy około 15 minut, aż się lekko zarumieni. Mieszamy ser ricotta z jajkami, możemy dodać trochę startego sera żółtego. Doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy masę na ciasto. Dodajemy pokrojone kawałki warzyw. Pieczemy tartę przez około 20 minut (aż masa serowo-jajeczna się zetnie). […]

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 jaja
  • opakowanie sera ricotta
  • warzywa według upodobań: cukinia, papryka, cebula, pomidory
  • świeże zioła
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy ciastem.
  • Ciasto podpiekamy około 15 minut, aż się lekko zarumieni.
  • Mieszamy ser ricotta z jajkami, możemy dodać trochę startego sera żółtego. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Wylewamy masę na ciasto. Dodajemy pokrojone kawałki warzyw.
  • Pieczemy tartę przez około 20 minut (aż masa serowo-jajeczna się zetnie).
  • Gotową tartę posypujemy posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem albo ziołami.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.