Stokrotka Magazyn

Chipsy z pietruszki, marchwi i batatów na kaszy orkiszowej

Chipsy z pietruszki, marchwi i batatów na kaszy orkiszowej

  • Czas: 30
  • Porcje: 1

Składniki

  • 100 g kaszy orkiszowej
  • pietruszka
  • marchewka
  • 2 duże bataty
  • oliwa z oliwek
  • sól himalajska
  • papryka wędzona słodka
  • oregano
  • bazylia

Przygotowanie

1. Kroimy w plastry pietruszkę, marchew i bataty.
2. Wykładamy je na brytfance, polewamy łyżką oliwy z oliwek i posypujemy solą himalajską (około pół łyżeczki), papryką wędzoną słodką, oregano i bazylią.
3. Pieczemy wszystko około pół godziny w piekarniku.
4. Kaszę gotujmy według przepisu.

Przepisem podzieliła się z nami Pani Aleksandra Zwiech, laureatka naszego konkursu „Lunch na wynos”.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.