Stokrotka Magazyn

Kremowa zupa z pieczonych batatów, marchewki i groszku

Kremowa zupa z pieczonych batatów, marchewki i groszku

1. Bataty obieramy i kroimy w plasterki. 2. Dodajemy masło, obrany czosnek i cebulę (w całości). 3. Zapiekamy przez 25 minut w piekarniku w 200°C. 4. Całość wrzucamy do garnka, dodajemy mrożone warzywa, zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku i gotujemy przez około 10 minut. 5. Następnie miksujemy.

Składniki

  • 2 bataty
  • opakowanie marchewki z groszkiem
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • pół czerwonej cebuli
  • łyżka masła
  • ząbek czosnku
  • przyprawy: sól, imbir, kurkuma

Przygotowanie

1. Bataty obieramy i kroimy w plasterki.
2. Dodajemy masło, obrany czosnek i cebulę (w całości).
3. Zapiekamy przez 25 minut w piekarniku w 200°C.
4. Całość wrzucamy do garnka, dodajemy mrożone warzywa, zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku i gotujemy przez około 10 minut.
5. Następnie miksujemy.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.