Stokrotka Magazyn

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Sałatka z grillowanym kurczakiem

1. Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy, posypujemy lekko solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka TAK!, a następnie grillujemy na patelni. Odstawiamy do ostygnięcia. 2. Przygotowujemy sos: mieszamy miód z sokiem z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, ocet balsamiczny, sól i pieprz. 3. Pomidorki kroimy na połówki, ogórek w plasterki, a cebulę w wiórki. […]

Składniki

  • pierś kurczaka
  • ½ pakowania rukoli
  • ½ opakowania pomidorków koktajlowych
  • świeży ogórek
  • cebula czerwona
  • świeża bazylia
  • papryka
  • przyprawa do kurczaka TAK!
  • sos: czosnek, sól, pieprz, łyżka miodu wielokwiatowego TAK!, sok z połówki cytryny, łyżeczka octu balsamicznego

Przygotowanie

1. Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy, posypujemy lekko solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka TAK!, a następnie grillujemy na patelni. Odstawiamy do ostygnięcia.
2. Przygotowujemy sos: mieszamy miód z sokiem z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, ocet balsamiczny, sól i pieprz.
3. Pomidorki kroimy na połówki, ogórek w plasterki, a cebulę w wiórki.
4. Na talerzu układamy warzywa i pokrojoną w cząstki pierś kurczaka. Danie przystrajamy listkami świeżej bazylii i polewamy sosem.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.