Stokrotka Magazyn

Sałatka z arbuzem i serem feta

Sałatka z arbuzem i serem feta

  • Czas: 30 minut
  • Trudność: łatwy
  • Porcje: 5

Składniki

  • 400 g arbuza
  • 200 g sera feta
  • 1,5 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka oleju
  • kilka listków świeżej mięty

Przygotowanie

1. Z arbuza usuń skórę i pestki, miąższ pokrój w kostkę. Posyp pokruszonym serem feta.
2. Wymieszaj sok z cytryny, miód i olej. Polej arbuza i fetę przygotowanym sosem.
3. Całość posyp posiekanymi listkami mięty.
Smacznego!

Komentarze

maria 12.08.2015 12:38

idealna na upały!

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.