Stokrotka Magazyn

Roladki z grillowanej cukinii

Roladki z grillowanej cukinii

1. Cukinię pokrój na cienkie, podłużne plastry. Każdy z nich posyp odrobiną soli i grilluj do delikatnego zarumienienia. 2. Serek śmietankowy dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i prażone ziarna słonecznika. Dokładnie wymieszaj łyżką lub blenderem. 3. Grillowane plastry cukinii smaruj twarożkiem i zwijaj w roladki. Każdą z nich […]

Składniki

  • średnia cukinia
  • opakowanie kremowego, gęstego serka śmietankowego
  • łyżka prażonych ziaren słonecznika
  • ząbek czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Cukinię pokrój na cienkie, podłużne plastry. Każdy z nich posyp odrobiną soli i grilluj do delikatnego zarumienienia.
2. Serek śmietankowy dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i prażone ziarna słonecznika. Dokładnie wymieszaj łyżką lub blenderem.
3. Grillowane plastry cukinii smaruj twarożkiem i zwijaj w roladki. Każdą z nich przewiąż szczypiorkiem.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.