Stokrotka Magazyn

Cukiniowa pizza z serem feta

Cukiniowa pizza z serem feta

  • Czas: 30 minut
  • Porcje: 4

Składniki

  • duża cukinia
  • cebula
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 jaja
  • 3 ząbki czosnku
  • duży pomidor malinowy
  • opakowanie sera feta
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz, oregano

Przygotowanie

1. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, łączymy z drobno posiekaną cebulą i połową posiekanej pietruszki. Mieszamy z jajami, mąką, zmiażdżonymi ząbkami czosnku i przyprawiamy.
2. Na patelni smażymy placki na złoty kolor. Podajemy od razu po usmażeniu, ze świeżymi plastrami pomidora, posypane serem feta i pietruszką.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.