Stokrotka Magazyn

Zupa chińska

Zupa chińska

  • Czas: 45 minut
  • Trudność: 1
  • Porcje: 4

Składniki

  • 2 marchewki
  • 1 seler naciowy
  • 1 pietruszka
  • 3 grzybki mun
  • 2 piersi z kurczaka
  • garść groszku świeżego lub zmrożonego
  • sól
  • sos sojowy
  • curry
  • chilli
  • imbir

Przygotowanie

Z podanych składników gotujemy rosół. Grzyby obgotowujemy i kroimy w paseczki. Marchew i pietruszkę ucieramy na tarce, piersi i seler kroimy w kostkę. Wszystko gotujemy razem z groszkiem do miękkości, doprawiając małą ilością soli, sosem sojowym (ok. 2 łyżek), szczyptą curry, chilli i imbiru (zupa ma być pikantna).

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.