Stokrotka Magazyn

Zapiekane jabłka z serem Castello

Zapiekane jabłka z serem Castello

  • Czas: 30 minut
  • Trudność: 1
  • Porcje: 4

Składniki

  • 1 ser Castello
  • 6 jabłek
  • 75g marcepana
  • 2 łyżki stołowe miodu
  • 2 łyżki stołowe wiórek orzechowych (najlepiej orzechów laskowych)
  • 2-3 łyżki stołowe śmietany

Przygotowanie

Jabłka kroimy na pół i usuwamy środek z pestkami. Z marcepana robimy 12 małych kuleczek i wkładamy po jednej do środka jabłka. Nasączamy jabłka miodem i posypujemy wiórkami orzecha. Zapiekamy przez ok. 20 min. w temp. 200°C. Mieszamy ser ze śmietaną aż do uzyskania delikatnej konsystencji kremu. Podajemy krem do gorących jabłek.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.