Stokrotka Magazyn

Tortilla

Tortilla

  • Czas: 30 minut
  • Trudność: 1
  • Porcje: 2

Składniki

  • 4 jaja
  • 5-6 ugotowanych ziemniaków
  • 150 g kiełbasy
  • 2 łyżki groszku konserwowego lub fasolki szparagowej
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie

Jaja wbić do miski, dokładnie roztrzepać widelcem, dodać pokrojone w talarki i podsmażone ziemniaki, pokrojoną w paseczki wędlinę, groszek konserwowy, posiekany czosnek, sól, pieprz wszystko razem wymieszać. Rozgrzać na dużej patelni tłuszcz, wlać masę jajeczną z dodatkami, smażyć na wolnym ogniu tak jak omlet. Można jeść zarówno na gorąco jak i na zimno.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.