Stokrotka Magazyn

Pomidor faszerowany serem feta

Pomidor faszerowany serem feta

  • Czas: 60 minut
  • Trudność: 1
  • Porcje: 3

Składniki

  • 4 mięsiste dojrzałe pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • bazylia
  • oregano
  • zioła prowansalskie
  • 200g sera feta
  • bagietka
  • pęczek koperku

Przygotowanie

Pomidory dokładnie umyć i odciąć z nich wierzch. Ze środka wydrążyć pestki i miąższ. Ser feta pokroić w małe kostki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Nadziać pomidory fetą i czosnkiem, dodając zioła prowansalskie. Posypać posiekanym koperkiem. Piec wolno na małym żarze, na natłuszczonej tacce lub zawinięte w folię aluminiową. Pod koniec pieczenia przykryć odciętym uprzednio wierzchem pomidora. Podawać z pieczoną na grilu bagietką, posypaną bazylią i oregano.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.