Stokrotka Magazyn

Naleśniki z serem Cambozola i szpinakiem

Naleśniki z serem Cambozola i szpinakiem

  • Czas: 30 minut
  • Trudność: 2
  • Porcje: 5

Składniki

  • 70 g mąki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 1 mała cebula
  • 75 g szpinaku
  • 6 gałązek szczypiorku
  • 75 g kwaśnej śmietany

Przygotowanie

Mieszamy mleko, jajka, 1 łyżkę stołową oleju i mąkę. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową, pozostawiamy na 10 min. Rozgrzewamy olej na patelni i robimy z ciasta 3 naleśniki. Następnie pozostawiamy do ostygnięcia. Myjemy szpinak, kroimy cebulę. 
Smażymy cebulę na oleju ok. 1 min., dodajemy szpinak i dalej smażymy ok. 3 min. Doprawiamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Doprawiamy śmietaną z solą i pieprzem. Nakładamy masę na naleśniki, dodając plasterki sera Cambozola do szpinaku. Zawijamy naleśniki, przeciąć na pół i połówki przewiązujemy szczypiorkiem. W przypadku użycia Cambozoli czosnkowej można nie dodawać gałki muszkatołowej.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.