Stokrotka Magazyn

Gazpacho

Gazpacho

  • Czas: 30 minut
  • Trudność: 1
  • Porcje: 3

Składniki

  • 0,5kg pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały ogórek
  • 2 papryki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Miksujemy pomidory, obrany ogórek i jedną cebulę. Czosnek rozcieramy z odrobiną soli. Paprykę czyścimy z białych pestek i kroimy na paseczki. Zmiksowane pomidory mieszamy z czosnkiem, oliwą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki, aby zupa się oziębiła. Bezpośrednio przed podaniem dodajemy do gazpacho paprykę i drugą, pokrojoną cebulę. Podajemy z czosnkowymi grzankami.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.