Stokrotka Magazyn

Chłodnik z melona

Chłodnik z melona

  • Czas: 10 minut
  • Porcje: 2

Składniki

  • dojrzały melon
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • ¼ łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • pół szklanki tłoczonego na zimno soku jabłkowego lub świeżego soku pomarańczowego
  • gałązka mięty do ozdoby

Przygotowanie

1. Obieramy melona, usuwamy nasiona i kroimy go na kawałki, a następnie mielimy w malakserze.
2. Dodajemy sok z cytryny, gałkę muszkatołową oraz pieprz.
3. Doprawiamy potrawę solą i dodajemy odrobinę soku pomarańczowego lub jabłkowego.
4. Zupę chłodzimy w lodówce przez mniej więcej dwie godziny i podajemy ją na zimno, udekorowaną gałązką mięty.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.