Stokrotka Magazyn

Granola

Granola

  • Czas: 65 minut
  • Porcje: 1 litr

Składniki

  • 400 g płatków owsianych
  • szklanka mleka kokosowego lub sojowego
  • 400 g ulubionych owoców
  • 250 g orzechów laskowych
  • 250 g migdałów
  • 100 g rodzynków
  • ¼ szklanki sezamu
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka imbiru
  • pół szklanki miodu
  • 100 g jasnego brązowego cukru
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

1. Orzechy grubo siekamy, mieszamy z płatkami owsianymi , migdałami i sezamem. Dodajemy miód, cukier, imbir, cynamon i olej.
2. Wykładamy całość na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 160˚ C. W trakcie pieczenia przynajmniej raz mieszamy.
3. Dodajemy rodzynki i zostawiamy do ostudzenia.
4. Całość zalewamy mlekiem, dodajemy owoce.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.