Stokrotka Magazyn

Piszinger

Piszinger

  • Czas: 20 minut
  • Porcje: 8 sztuk

Składniki

  • opakowanie wafli
  • 1,5 szklanki mleka w proszku
  • 200 g masła
  • 4 łyżki mleka
  • pół szklanki cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 100 g orzechów włoskich

Przygotowanie

1. W rondlu na małym ogniu rozpuszczamy masło, kakao i cukier. Dodajemy mleko w proszku, intensywnie mieszając lub miksując, by nie powstawały grudki.
2. Zdejmujemy masę z ognia, dodajemy posiekane orzechy, mieszamy. Gdy masa nieco przestygnie, smarujemy wafle, układamy je piętrowo.
3. Po ułożeniu ostatniej warstwy wafle przygniatamy deską do krojenia. Przed jedzeniem koniecznie odstawiamy na 4-5 godzin w chłodne miejsce.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.