Stokrotka Magazyn

Melonowo-pomarańczowe sorbety

Melonowo-pomarańczowe sorbety

  • Czas: 15 minut + mrożenie
  • Porcje: 6

Składniki

  • duży dojrzały melon miodowy
  • 3 pomarańcze
  • 50 g cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

1. Melona myjemy, obieramy ze skórki, wydrążamy pestki. Miąższ kroimy w kostkę, a następnie miksujemy.
2. Pomarańcze myjemy i wyciskamy z nich sok, który łączymy ze zmiksowanym melonem.
3. Do owoców dodajemy cukier i sok z cytryny do smaku. Gotowy mus przelewamy do foremek do lodów i wkładamy do zamrażalnika. Gdy masa nieco się zetnie, wsuwamy patyczki do lodów. Mrozimy kilka godzin.

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.