Stokrotka Magazyn

Ciasto marchewkowe z żurawiną

Ciasto marchewkowe z żurawiną

1. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej oraz resztę składników (z wyjątkiem marchewki). 2. Gdy ciasto jest jednolite i wymieszane, dodajemy marchewkę. 3. Przekładamy do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180°C. 5. Posypujemy pudrem po przestygnięciu. Przepisem oraz fotografią podzieliła się z nami czytelniczka, pani Katarzyna Kosmala. Serdecznie […]

Składniki

  • 2 jajka
  • ½ szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • ½ łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ½ szklanki żurawiny
  • 1 szklanka mąki
  • ½ szklanki oleju
  • szczypta soli
  • 200 g startej na grubych oczkach surowej marchewki

Przygotowanie

1. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej oraz resztę składników (z wyjątkiem marchewki).
2. Gdy ciasto jest jednolite i wymieszane, dodajemy marchewkę.
3. Przekładamy do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180°C.
5. Posypujemy pudrem po przestygnięciu.

Przepisem oraz fotografią podzieliła się z nami czytelniczka, pani Katarzyna Kosmala. Serdecznie dziękujemy!

Komentarz pojawi się po zatwierdzeniu go przez redakcję.