Stokrotka Magazyn

Gröt – owsianka z jabłkami na mleku

Gröt – owsianka z jabłkami na mleku

  • Czas: 15 minut
  • Porcje: 2
Rozgrzewająca herbata z cynamonem i chilli

Rozgrzewająca herbata z cynamonem i chilli

1. Zaparzamy ulubioną herbatę. 2. Do kubka dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, mielony cynamon i plasterek pomarańczy. 3. Dodajemy odrobinę chilli, aby…

Czekolada w wersji fit z bakaliami

Czekolada w wersji fit z bakaliami

  • Czas: 15 minut plus chłodzenie ok. 3 godziny
  • Porcje: 1 czekolada
Pieczeń wieprzowa zapiekana z marchewką i soczewicą w ziołach

Pieczeń wieprzowa zapiekana z marchewką i soczewicą w ziołach

  • Czas: 100 minut + chłodzenie
  • Porcje: 8-10 porcji
Domowe ciasto z suszonymi owocami

Domowe ciasto z suszonymi owocami

  • Czas: 90 minut
  • Porcje: 1 keks
Norweskie bułeczki mleczne z rodzynkami

Norweskie bułeczki mleczne z rodzynkami

  • Czas: 100 minut
  • Porcje: 30
Frytki z batatów

Frytki z batatów

1. Bataty obieramy i kroimy w słupki. 2. Przygotowujemy przyprawy, mieszając je ze sobą. 3. Słupki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia…

Babeczki z masą orzechową

Babeczki z masą orzechową

1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy. 2. Odstawiamy ciasto na godzinę do lodówki. 3. Następnie wykładamy je do foremek na babeczki i…

Tacos z pieczonym kalafiorem

Tacos z pieczonym kalafiorem

  • Czas: 40 minut
  • Porcje: 4
Kremowa zupa z pieczonych batatów, marchewki i groszku

Kremowa zupa z pieczonych batatów, marchewki i groszku

1. Bataty obieramy i kroimy w plasterki. 2. Dodajemy masło, obrany czosnek i cebulę (w całości). 3. Zapiekamy przez 25 minut w piekarniku w 200°C. 4…

Ciasto szpinakowe

Ciasto szpinakowe

1. Listki szpinaku myjemy i osuszamy, wraz z oliwą blendujemy na gładką masę. 2. Jajka z cukrem miksujemy razem w misce na puszystą masę, po czym…

Jabłkowy strudel z migdałami

Jabłkowy strudel z migdałami

  • Czas: 80 minut
  • Porcje: 1 strudel (4-6 porcji)

Pokaż więcej