Stokrotka Magazyn

Czekolada w wersji fit z bakaliami

Czekolada w wersji fit z bakaliami

  • Czas: 15 minut plus chłodzenie ok. 3 godziny
  • Porcje: 1 czekolada
Pieczeń wieprzowa zapiekana z marchewką i soczewicą w ziołach

Pieczeń wieprzowa zapiekana z marchewką i soczewicą w ziołach

  • Czas: 100 minut + chłodzenie
  • Porcje: 8-10 porcji
Domowe ciasto z suszonymi owocami

Domowe ciasto z suszonymi owocami

  • Czas: 90 minut
  • Porcje: 1 keks
Norweskie bułeczki mleczne z rodzynkami

Norweskie bułeczki mleczne z rodzynkami

  • Czas: 100 minut
  • Porcje: 30
Frytki z batatów

Frytki z batatów

1. Bataty obieramy i kroimy w słupki. 2. Przygotowujemy przyprawy, mieszając je ze sobą. 3. Słupki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia…

Babeczki z masą orzechową

Babeczki z masą orzechową

1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy. 2. Odstawiamy ciasto na godzinę do lodówki. 3. Następnie wykładamy je do foremek na babeczki i…

Tacos z pieczonym kalafiorem

Tacos z pieczonym kalafiorem

  • Czas: 40 minut
  • Porcje: 4
Kremowa zupa z pieczonych batatów, marchewki i groszku

Kremowa zupa z pieczonych batatów, marchewki i groszku

1. Bataty obieramy i kroimy w plasterki. 2. Dodajemy masło, obrany czosnek i cebulę (w całości). 3. Zapiekamy przez 25 minut w piekarniku w 200°C. 4…

Ciasto szpinakowe

Ciasto szpinakowe

1. Listki szpinaku myjemy i osuszamy, wraz z oliwą blendujemy na gładką masę. 2. Jajka z cukrem miksujemy razem w misce na puszystą masę, po czym…

Jabłkowy strudel z migdałami

Jabłkowy strudel z migdałami

  • Czas: 80 minut
  • Porcje: 1 strudel (4-6 porcji)
Zupa z kalafiora z płatkami migdałowymi i grzankami

Zupa z kalafiora z płatkami migdałowymi i grzankami

1. Kalafior oczyszczamy, dzielimy na różyczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. 2. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy. 3. Cebule…

Jabłkowo-śliwkowe listki

Jabłkowo-śliwkowe listki

  • Czas: 20 minut + mrożenie
  • Porcje: 6

Pokaż więcej