Stokrotka Magazyn

Zimowe kulki energetyczne

Zimowe kulki energetyczne

  • Czas: 30 minut
  • Porcje: 20 kulek
Czekolada w wersji fit z bakaliami

Czekolada w wersji fit z bakaliami

  • Czas: 15 minut plus chłodzenie ok. 3 godziny
  • Porcje: 1 czekolada
Domowe ciasto z suszonymi owocami

Domowe ciasto z suszonymi owocami

  • Czas: 90 minut
  • Porcje: 1 keks
Babeczki z masą orzechową

Babeczki z masą orzechową

1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy. 2. Odstawiamy ciasto na godzinę do lodówki. 3. Następnie wykładamy je do foremek na babeczki i…

Ciasto szpinakowe

Ciasto szpinakowe

1. Listki szpinaku myjemy i osuszamy, wraz z oliwą blendujemy na gładką masę. 2. Jajka z cukrem miksujemy razem w misce na puszystą masę, po czym…

Jabłkowy strudel z migdałami

Jabłkowy strudel z migdałami

  • Czas: 80 minut
  • Porcje: 1 strudel (4-6 porcji)
Jabłkowo-śliwkowe listki

Jabłkowo-śliwkowe listki

  • Czas: 20 minut + mrożenie
  • Porcje: 6
Ciasto marchewkowe z żurawiną

Ciasto marchewkowe z żurawiną

1. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej oraz resztę składników (z wyjątkiem marchewki). 2. Gdy ciasto jest jednolite i wymieszane, dodajemy marchewkę…

Tarta-Tatin na jaglanym spodzie

Tarta-Tatin na jaglanym spodzie

  • Czas: 90 minut
  • Porcje: 1 tarta
Jesienne gofry ze śliwkami

Jesienne gofry ze śliwkami

1. Przygotowujemy masę na gofry. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do miski wsypujemy oraz łączymy ze sobą mąkę…

Sernik dyniowy z nutą pomarańczy

Sernik dyniowy z nutą pomarańczy

1. Spód: Sucharki miksujemy do postaci bułki tartej, dodajemy krem czekoladowy, całość dokładnie mieszamy i wykładamy spód tortownicy o średnicy 23…

Tarta ze śliwkowymi różami

Tarta ze śliwkowymi różami

1. Do przygotowania spodu tarty używamy gotowego ciasta na ciasteczka zbożowe. Przygotowujemy je według przepisu na opakowaniu, następnie ciasto…

Pokaż więcej